Lindesnes-Ljosland fjellstove, 1-3 juni

Dag 1. tirsdag 1. juni
La ut fra Lindesnes fyr ved tretiden i ettermiddag etter den faste sesjonen med fotografering og intervju av vokterne på fyret. Spiste godt og drakk kaffe, så var vi plutselig underveis. Vi rakk 17 km før det ble kveld. Per tok fram et par rulleski fra sekken og gikk etter bilen som stod igjen på fyret. Litt luksus i starten skader ikke.



Dag 2, onsdag 2. juni
Strålende vær i dag også, god start på turen. Gikk først til Lyngdal. Bakhjulet på sykkelen punkterte 6 km fra Lyngdal. Beina klarte de km godt, er optimist. I Lyngedal hadde Seeland butikken alt vi trengte for å få i stand sykkelen. Reiselivssjefen fortalte meg at Lyngdal kommune er på landstoppen hva kvinnelige ledere angår. Nå er vi på Snartemo, 38 km i dag. På Snartemo er det gjort flere flotte gravfunn fra folkevandringstid ca år 550. Blant annet et svært vakkert sverd. Mye man kan lære ved å gå Norge på langs.


Dag 3, torsdag 3. juni
Litt overskyet på morgenen, oppklaring utover dagen. En del vind, men fin temperatur. Startet med en liten kulturoppdatering på Snartemo. I 1878 ble det funnet et sverd fra folkevandringstid, et av de fineste funnene av sverd i norden. I 1933 fant to brødre en grav fra samme periode da de ryddet ny mark. Dette var en rikt utstyrt mannsgrav også fra folkevandringstid, ca. 550 e.kr.

Fra Snartemo gikk turen i flotte omgivelser, gårdene er ryddige og velholdte. Mulig et resultat av pietismen i området, men i så fall et positivt resultat!
Per må reise i morgen fredag og vi bestemte oss for å jukse litt. Tok bilen fra Eiken til et stykke forbi Åsral. Gikk ei drøy mil inn til Ljosland fjellstove. Totalt 23 km i dag.

Oppsummering av turen fra Lindesnes til Ljosland fjellstove:
Turen fra Lindesnes fyr har vært flott. Asfalt, men mye å se langs veien. Det å gå er en langsom prosess. Det å bevege seg sakte gir en helt spesiell opplevelse av landskapet og naturen man beveger seg gjennom. "Ta tiden tilbake", er et godt motto.

Per Arneberg har vært vår supporter på distansen fra Lindesnes til Ljosland. Han stilte med bil, sykkel og rulleski. Merethe har brukt sykkelen - det har reddet beina hennes. Per har gått sammen med Jan Ole og gått tilbake til bilen på rulleski. I går fikk han 25 km på beina og 25 km på rulleski, det er en bra dagsetappe.

Ljosland fjellstove kan anbefales. God mat og service av ypperste klasse. I morgen går vi inn i fjellet. Nå blir vi mest sannsynlig uten dekning fram til Haukeliseter. Dit regner vi med å bruke 11 dager. Ankommer Haukeliseter 14. juni hvis alt går greit. God værmelding den første uka.

3 kommentarer:

  1. God tur!! Sees i slutten av august! Hilde og Paul

    SvarSlett
  2. Hei!
    Ha en fin tur ..Fantastisk "stor"gave dere gir hverandre!! "Mitt lavlandsliv har jeg levet ut,der oppe finnes frihet og gud..der nede famler de andre.."(H.Ibsen)
    Vi følger med dere på turen her på bloggen..
    Mvh Trond Åge Hay(også fra Harstad)

    SvarSlett
  3. dette blir nok knall bra lykke til. Håper vis ses på turen nordover

    SvarSlett